خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/10/10 - 09:39
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اقتصادی
حسینی:

فرآیندهای واگذاری اموال دولتی باید شفاف باشد/بخش قابل توجه‌ای از دارایی‌های دولت هزینه ساز است

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است؛ بخش قابل توجه‌ای از دارایی‌های دولت نه تنها تولید درآمد نمی‌کنند که ایجاد هزینه هم می‌کنند.

سید شمس الدین حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به الزامات در زمینه «مولد سازی دارایی های دولت»، گفت: به طور کلی مجریان قانون  اعم از اجرا کنندگان مصوبه مولدسازی دارایی های دولت می بایست نگاهشان را به این امر تغییر دهند.



بخش قابل توجه‌ای از دارایی‌های دولت هزینه ساز است



نماینده مردم «تنکابن،رامسر و عباس آباد» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما دولت و کشور ثروتمندی را داریم که درآمدش پائین است، تصریح کرد: در واقع بخش قابل توجه‌ای از دارایی‌ها نه تنها تولید درآمد نمی‌کنند که ایجاد هزینه هم می‌کنند بنابراین باید به این بحث رسیدگی کرد.



نباید هزینه دارایی‌هایی که غیر مولد هستند را متقبل شویم



این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در گام نخست ما نباید هزینه دارایی‌هایی که غیر مولد هستند را متقبل شویم یعنی ما به فرض نباید هزینه آب و برق ساختمان  و املاک مازادی که وجود دارد را بدهیم.



چسبندگی دستگاه ها به دارایی‌های دولتی



این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دستگاه‌ها به دارایی‌های خود چسبندگی دارند، بیان کرد: به واقع برای برخی از دستگاه ها سخت است که این اموال را اظهار کنند.بنابراین نخستین کاری که باید در این بخش مدنظر قرار گیرد شفاف سازی است که البته مصوباتی هم در قانون موجود است.



وی افزود:ما می بایست ابتدا  دارایی‌هایی موجود را شفاف سازی و انها را مستند کنیم و در گام سوم و براساس قوانین مالکیت، این اموال باید در اختیار جمهوری اسلامی ایران باشد نه دستگاه‌ها. چراکه دستگاه ها هیچ موقع این کار را انجام نخواهند داد.



حسینی بیان کرد: اگر ما توانستیم شفاف سازی و مستند سازی و در نهایت تفکیکی در این دارایی ها انجام دهیم آنوقت می توانیم امیدوار باشیم که این مهم محقق شود.



فرآیندهای واگذاری اموال دولتی باید رقابتی و شفاف باشد



وی بیان کرد: البته فرآیندهای واگذاری هم باید رقابتی و شفاف باشد تا بعد از واگذاری دارایی‌ها دولت، دوباره ناگزیر نباشیم که واگذاری‌ها را ابطال کنیم. با این حال ما در خصوصی‌سازی در مجموع تجارب موفق و ناموفقی داشتیم که می توانیم در زمینه مولدسازی دارایی‌های دولت از آنها استفاده کنیم.



منفعت دستگاهی در صورت انجام واگذاری‌ها



حسینی با بیان اینکه واگذاری املاک راحت تر از واگذاری شرکت‌هاست، گفت: از این رو واگذاری دارایی پیچیدگی‌های کمتری دارد اما لازمه آن  این است که شفاف و براساس رقابت باشد. تاکید ما بر این است که یا می بایست مالکیت را از آنکه امروز متصرف آن است جدا کنیم تا این اموال در اختیار دولت قرار گیرد و یا اینکه حتما منفعت این واگذاری‌ها در صورت ضرورت  به دستگاه واگذار کننده هم برگردد.



عضو «کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات» با بیان اینکه ما در این بخش خلا قانونی نداریم، تاکید کرد: ما در قوانین موجود هم بدون  احکامی که در قانون بودجه و یا قوانین  برنامه آمده بود می توانستیم برخی از این اقدامات را انجام دهیم، با این حال برخی از پشتوانه‌های حقوقی و قانونی هم به وجود آمده و باید از آن بهتر استفاده کنیم./



پایان پیام

  • کد خبر : 373707
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار